Hundgårdar & Hundgårdssektioner

Ibland kan man som hundägare behöva lämna hunden själv, och många gånger lämnas de i en hundgård. Här på Lantbutiken hittar du passande alternativ, som hundgårdar och hundgårdssektioner när du ska bygga eller komplettera din hundgård.

Storlek på Hundgården

När du ska köpa en hundgård eller hundgårdssektioner behöver du ta hänsyn till hundgårdens storlek. Du måste bland annat se till att hunden har tillräckligt med utrymme i förhållande till dess storlek och även ge den tillgång till skydd mot vind, sol och regn. Hunden behöver också ha tillgång till en liggplats som inte är i direkt anslutning till golv eller mark. Här har vi har tagit fram en lathund för vad som gäller för storleken på hundgården. Det är Jordbruksverket som bestämmer vilken storlek på hundgården som gäller. Dubbelkolla alltid med Jordbruksverket om du är osäker, som har de senaste och mest aktuella reglerna.

Du behöver också ta hänsyn till antalet hundar som samtidigt ska vistas i hundgården. Precis som med andra djur behöver du en större hundgård ju fler hundar som vistas däri. Har du två eller fler hundar av olika storlekar ska hundgården anpassas efter antalet hundar och hunden vars storlek är störst.

Hundgårdar och Hundgårdssektioner

Hundgårdar är praktiska om man behöver lämna hunden ensam under en lite längre tid. Här på Lantbutiken hittar du både kompletta hundgårdar, om du vill ta den smidiga vägen. Vill du hellre anpassa storleken själv har vi flera alternativ av hundgårdssektioner som du enkelt bygger ihop till önskad form och storlek.

Våra hundgårdssektioner finns i flera storlekar och både med och utan dörrsektioner. När du köper hundgårdssektioner kan du själv anpassa efter ditt och din hunds behov. Våra hundgårssektioner kan också fungera som avgränsare utifall du behöver ha dina hundar i separata hundgårdar.

Bra att tänka på när du lämnar hunden ensam i en hundgård

Om man har hund kan det ibland bli aktuellt att lämna hunden ensam. Hundar klarar av att vara ensamma och en tumregel är att rasta hunden var 6:e timme varje dag. Har du inte fler än en hund är det bra om hunden får träffa människor eller andra djur lite oftare. Är hunden ensam i hundgården kan det också vara bra att lämna leksaker eller liknande så att hunden får möjlighet att aktivera sig. Om din hund vistas längre tider i hundgården är det viktigt att deras miljö är stimulerande.

Om du som hundägare har en hundgård som permanent boende behöver du rasta hunden på annan plats så att hunden får vara utanför hundgården. Detta bör ske minst en gång varje dag.

Här på Lantbutiken hittar du flera olika alternativ av hundgårdar och hundgårdssektioner. Vi har bland annat sektioner med gallergrindar och hundgårdar med nät som du kan bygga efter behov eller komplettera med för att öka storleken på din hundgård.

10 artiklar

per sidakeyboard_arrow_down
Sätt fallande sortering
 1. Skruv, mutter och bricka till sektion/dörr Quality
  Skruv, mutter och bricka till sektion/dörr Quality

  Skruv, mutter och bricka. Passar till Quality och Quality Clean hundgård. 1 st. skruv. 1 st. mutter. 1 st. bricka.

  6:-
 2. Sektion till Quality hundgård
  Sektion till Quality hundgård

  Sektion till Quality hundgård. Maska: 50x50 mm. Trådtjocklek: 4 mm. Ram: 25x25 mm. Storlek: Höjd: 184 cm. Bredd: 150 cm.

  1 199:-
 3. Sektion till Quality Clean hundgård
  Sektion till Quality Clean hundgård

  Hundgårdssektion av kraftiga rör. 184x150 cm.

  1 099:-
  Ej i lager
 4. Hundgård Large, 15+1 sektioner
  Hundgård Large, 15+1 sektioner

  Hundgård i storlek large med 15 st. sektioner inklusive 1 st. dörrsektion.

  10 613:-
 5. Hundgård Medium, 11+1 sektioner
  Hundgård Medium, 11+1 sektioner

  Hundgård i storlek medium med 11 st. sektioner inklusive 1 st. dörrsektion.

  7 988:-
 6. Hundgård sektion med dörr 1,2 m, gallergrind
  Hundgård sektion med dörr 1,2 m, gallergrind

  Stabila sektioner i galler för hundgårdar inklusive dörr.

  988:-
 7. Hundgård sektion 1,2 m, gallergrind
  Hundgård sektion 1,2 m, gallergrind

  Stabila sektioner i galler för hundgårdar.

  825:-
 8. 49-81349
  Hundkoja isolerad

  Hundkoja med dubbla väggar med isolering av cellplast.

  2 488:-
 9. Portabel hundgård Nikko 140 x 140 x 152
  Portabel hundgård Nikko 140 x 140 x 152

  Smidig och portabel hundhage. Enkel att montera.

  1 863:-
 10. Hundgård Small, 9+1 sektioner
  Hundgård Small, 9+1 sektioner

  Komplett hundgård med 9 sektioner samt 1 dörrsektion.

  6 738:-

10 artiklar

per sidakeyboard_arrow_down
Sätt fallande sortering
Copyright © 2013-2017 Magento, Inc. Alla rättigheter reserverade.