Vattenautomat Höns

Höns måste ha fri tillgång till rent och färskt dricksvatten. Med en vattenautomat för höns förenklar du vattenförsörjningen samtidigt som risken för sjukdomar minimeras. Hos kan du välja mellan flera olika alternativ och modeller om det är vattenautomater till fåglar som du är ute efter. Välj mellan olika material som alla är lätta att rengöra. Livsmedelsgraderad hårdplast och galvaniserad plåt är två bra alternativ.


De produkter du hittar här hos oss på Lantbutiken är noggrant designade för sitt specifika ändamål och både hållbara samt lätta att rengöra. Vi kan erbjuda riktigt bra priser i förhållande till den kvalitet du får. När det gäller våra vattenautomater för höns kommer du, precis som fåglarna, att få dina behov tillfredställda. Tillgången på vatten påverkar inte bara hönsens fysiska välbefinnande utan även humöret och äggproduktionen. Satsa därför på kvalitet när det gäller vattenautomater för höns!


Alla vattenautomater till djur måste givetvis vara hygieniska. Det gäller inte minst vattenautomater till fåglar. Med en mindre genomtänkt design blir vattnet snabbt smutsigt och till och med skadligt att dricka. Detta då fjäderfän, inte minst höns, gärna sprätter spån och skräp omkring sig som riskerar att hamna i vattnet. När du löser vattenförsörjningen med hjälp av produkter från oss på Lantbutiken minimerar du detta problem. Våra vattenautomater till fåglar är helt enkelt designade med detta i åtanke. Flera av våra vattenautomater för höns passar även till andra fåglar som till exempel ankor eller kalkoner.

Olika utföranden och olika storlekar på vattenautomater


Söker du en fristående vattenautomat eller en modell som du på ett smidigt sätt kan hänga upp med hjälp av en tillhörande ögla? Eller kanske en vattenautomat för höns som du kan ansluta direkt till en vattenledning? Oavsett vad du har för behov så har vi passande produkter i vårt breda sortiment. Det spelar heller ingen roll hur många höns du har eller hur deras utrymme är beskaffat. Anpassa antalet vattenautomater efter hur stort bestånd du har och vad hönsen har för vattenbehov. Eller välj en vattenautomat för höns med större kapacitet. Du hittar tydlig information om våra olika vattenautomater för höns genom att klicka på dem här i butiken.


En vanlig höna dricker under normala förhållanden omkring 1,5 - 2,5 deciliter vatten om dagen. Har du bara några få höns kan en vattenautomat för höns på 1,5 liter med andra ord räcka ganska långt. Tänk bara på att det kan vara stressande för hönsen att trängas kring en allt för liten automat, så köp hellre en extra än för få.


Vi har även vattenautomater för höns som är dimensionerade för dig som säljer ägg eller kycklingar och som därför håller dig med hundratals fåglar. Då kan du bygga ett större vattensystem med tryckutjämnare och en tank som kopplas till en vattenledning och ställs så att vattnet kan rinna med självtryck till flera vattenautomater. I vårt sortiment hittar du även tillbehör som elartiklar och pvc-slang. Helt enkelt allt du behöver för att ordna vattenförsörjningen till dina höns på ett så bra sätt som möjligt utifrån dina förutsättningar.

Undvik fruset vatten


Om du vill försäkra dig om att hålla vattnet till dina fåglar fritt från is under vintern rekommenderar vi att du kompletterar ditt köp av en vattenautomat för höns med en eller flera värmeplattor, som vi också har här i butiken. De placeras på marken direkt under automaten och kopplas till ett vanligt 230v uttag. Se bara till att matcha värmeplattans storlek med storleken på dina vattenautomater för höns. Var extra noga med att fylla på vatten när du använder en värmeplatta under automaten. Det sliter mer på plattan om automaten är tom.


9 artiklar

per sidakeyboard_arrow_down
Sätt fallande sortering
 1. Vattenautomat för fjäderfä 3 liter
  Vattenautomat för fjäderfä 3 liter

  Vattenautomat i plast med automatisk nivåreglering för fjäderfä. För ca. 1-60 kycklingar. För ca. 1-50 höns.

  45:-
 2. Vattenautomat till fjäderfä 5 liter
  Vattenautomat till fjäderfä 5 liter

  Vattenautomat för höns i hönsgården. Vattenautomat i plast med automatisk nivåreglering. För ca. 1-100 kycklingar och ca. 1-80 höns.

  55:-
 3. Burkopp och vattenkopp till fjäderfä (vit)
  Burkopp och vattenkopp till fjäderfä (vit)

  Vattenkopp och burkopp till höns och andra fjäderfä. Används ofta i burar vid utsällningar, hönsburar, hönsgårdar etc. Färg: vit. Volym: 0,3 liter.

  13:-
 4. Vattenautomat Kombo tillfjäderfä, 3 liter
  Vattenautomat Kombo tillfjäderfä, 3 liter

  Vattenautomat och vattenbehållare Kombo till höns och fjäderfä. Med bajonettfattning för att enkelt låsa de två delarna med varandra. Volym: 3 liter

  89:-
 5. Plastic Drinker 1.5 l with Feet, fo
  Plastic Drinker 1.5 l with Feet, fo

  Vattenautomat för höns 1,5 liter. Tillverkad i livsmedelssäker plast.

  59:-
 6. Plastic Drinker 3 l with Feet, for
  Plastic Drinker 3 l with Feet, for

  Vattenautomat för höns i plast, 3 liter.

  89:-
 7. Plastic Drinker 8 l with Feet, for
  Plastic Drinker 8 l with Feet, for

  Vattenautomat i plast för höns med kapacitet på 8 liter.

  119:-
 8. Vattenautomat för höns, för petflaska upp till 1,5 L
  Vattenautomat för höns, för petflaska upp till 1,5 L

  Vattenautomat för vattenflaskor upp till 1,5 liter.

  39:-
 9. Burkopp till fjäderfä, 0,3 liter
  Burkopp till fjäderfä, 0,3 liter

  Burkopp till höns, 0,3 l.

  10:-

9 artiklar

per sidakeyboard_arrow_down
Sätt fallande sortering
Copyright © 2013-2017 Magento, Inc. Alla rättigheter reserverade.